Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Mästaren Tatli vill slåss om världsmästerskapet: "Nästa år"

Från 2016
Uppdaterad 18.12.2016 11:46.
Edis Tatli är en finsk boxare.
Bildtext Edis Tatli behövde inte gå tio ronder.

Italienaren Manuel Lancia hade för avsikt att slå Edis Tatli i Helsingfors men tvingades ge sig i den nionde ronden. Tatli behåller således titeln som europeisk mästare.

Tatli var bättre hela matchen och fick in flera riktigt välplacerade smällar. I den tredje ronden svällde det upp under Lancias öga till följd av ett slag. Ronden därpå fick Tatli in ett starkt slag på Lancias haka.

– Han fick hårda smällar och jag hörde hur hans andning ändrades. Då visste jag att han skulle falla, sade Tatli.

Klasskillnaden blev större rond för rond och i den nionde ronden beslutade domaren att det var färdigboxat för Lancia. Tatli kunde försvara sin EM-titel (EBU, europeiska proffsboxningsförbundet) i lättvikt för fjärde gången.

VM-fight härnäst?

Redan en gång tidigare har Tatli boxats om ett VM-bälte. Efter ett starkt år är han sugen på ett nytt försök.

– Jag har pratat mycket om det men det har inte blivit av. Jag hade hoppats på en VM-match i år men alltid är det inte så enkelt. Nu har jag en fin seger i bagaget så förhoppningsvis kan jag slåss om världsmästerskapet nästa år, sade Tatli.

Räsänen nära men så långt ifrån

Niklas Räsänen hade bra kontroll över titelmatchen mot Mariano Hilario innan spanjoren fick in en rak höger i den elfte ronden och sänkte Räsänen.

– Det är en stor besvikelse för jag var säker på att jag skulle vinna matchen. Jag hade aldrig kunnat föreställa mig att den slutar så här. Kanske det var just det som var problemet, sade Räsänen.

Resultat, All in Fight Night 17.12.2016

Oskari Metz 0-0 vs Marko Nastic, SRB 0-1 (Weltervikt) Segrare: Metz fick alla domarröster.

Mariano Hilario, ESP (15-5) vs Niklas Räsänen (13-0) (Supermellanvikt) Segrare: Hilario knockade motståndaren i elfte ronden.
Titelmatch: EBU-EU

Jesse Jouhki (3-1) vs Dimitrije Djordjevic, SRB (0-1) (Lättvikt) Segrare: Jouhki fick alla domarröster.

Robert Helenius (23-1) vs Gonzalo Omar Basile, ARG (68-11) (Tungvikt) Segrare: Helenius knockade motståndaren i första ronden.

Dimitri Faltin (2-0) vs Ken-Tore Halland, NOR (4-0-1) (Supermellanvikt) Segrare: Halland knockade motståndaren i tredje ronden.

Eva Wahlström (18-0-1) vs Anahi Esther Sanchez, ARG (14-0) (Superfjädervikt) Segrare: Wahlström fick alla domarröster.
Titelmatch: WBC-förbundet

Dayron Lester (6-0) vs Ivan Jakovljevic, SRB (1-2-1) (Lätt tungvikt) Segrare: Lester knockade motståndaren i första ronden.

Edis Tatli (28-1) vs Manuel Lancia, ITA (14-1-1) (Lättvikt) Segrare: Tatli. Domaren avbröt matchen i nionde ronden.
Titelmatch: EBU

Diskussion om artikeln