Hoppa till huvudinnehåll

Yle Fem

Dags att lämna singellivet - man var?

Från 2016
Petra dejtar hela världen - Spela upp på Arenan

Petra är trött på singellivet, trött på mysiga dejter och har mist tron på den danska dejtingkulturen - om det överhuvudtaget finns en. Med öppet hjärta och nerverna på helspänn tar hon därför en tur ut i världen för att se om lösningen på hennes problem finns därute.

Hoppet är att inte förbli singel alltför länge.

Grundförutsättningarna för en dejt är ju de samma oberoende av var i världen man befinner sig, eller? Hur skall man kunna visa upp sina bästa och sitt riktiga jag, vad gör jag om den man träffar är jättespännande, vad händer om dejten tycker om mig men inte tvärtom?

Kanske finns det en dejtingkultur där ute där man löst alla dessa problem - eller åtminstone är lite annorlunda än hemma i Norden

I det första avsnittet styr Petra kosan till Libanon där dejting är mycket glamour och bling bling. Enligt Petra motsatsen till Danmark där folk nästan gjort det till en grej att inte klä upp sig. Den första dejten blir ändå inte riktigt som hon tänkt sig - en självsäker rockstjärna som inte alls tror på att dejta. Men snart får Petra extra ögonskugga och i höga klackar ger hon sig ut i Beiruts nattliv.

Efter Libanon går resan vidare till machokulturen i Mexiko, ett vintrigt och dimmigt Serbien, ett färgsprakande Brasilien och ett naturnära Island för att avslutas med Valentines day i Los Angeles.

Orginaltitel: Petra dater hele verden (Danmark)
6 avsnitt
30 dagar på Arenan

Produktion: DR / Nordvision

Mer om ämnet på Yle Arenan

Diskussion om artikeln