Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Nytt förslag om förbindelsebåtsavgifter vilken dag som helst

Från 2016
Uppdaterad 20.12.2016 10:32.
Förbindelsebåten Falkö anländer till Nagu
Bild: Yle/Nina Bergman

Ett nytt förslag på avgifter i skärgårdstrafiken kan komma redan på tisdag eller onsdag, uppger Kommunikationsministeriet.

- Vi jobbar som bäst med en sammanfattning och ska komma ut med ett nytt förslag så fort som möjligt, säger trafikråd Sabina Lindström.

Fredagen den 16 december var sista dagen att tycka till om förslaget på att göra förbindelsebåtstrafiken avgiftsbelagd. Många har kritiserat förslaget i skarpa ordalag.

- De utlåtanden vi fått har en väldigt stor tyngd när vi går vidare. På basen av dem har vi fått en bättre syn på frågan jämfört med när vi först gick ut, säger Lindström.

Kommunikationsminister Anne Berner meddelade förra veckan att ministeriet är redo att backa från det ursprunliga förslaget i syfte att nå en lösning som är skälig för skärgårdsbor.

När kommer ni med ett slutligt besked om eventuella avgifter?

-Något exakt datum kan jag inte ange. Men så fort som möjligt.

Åboländsk delegation träffar Berner

En delegation från Pargas stad och Kimitoöns kommun kommer att träffa kommunikationsminister Anne Berner i Helsingfors i dag, tisdag. Under träffen diskuteras ministeriets förslag om försök med avgiftsbelagd skärgårdstrafik.

Såväl Pargas som Kimitoön motsätter sig avgifter inom skärgårdstrafiken.

I delegationen ingår politiker och tjänstemän från Pargas och Kimitoön, såsom Pargas stadsdirektör Patrik Nygrén och Kimitoöns fullmäktigeordförande Inger Wretdal.

Diskussion om artikeln