Hoppa till huvudinnehåll

Sport

BBC: Valtteri Bottas blir Hamiltons stallkamrat i Mercedes – "Händer inom två veckor"

Från 2016
Uppdaterad 21.12.2016 09:13.
Valtteri Bottas, mars 2016.
Bildtext Valtteri Bottas ser ut att få köra med Lewis Hamilton nästa säsong.
Bild: All Over Press

Formel 1-stallet Mercedes jakt på en ersättare till den regerande världsmästaren Nico Rosberg verkar ha fått ett slut. Då Felipe Massa stannar i Williams går Valtteri Bottas över till Mercedes, skriver BBC.

– Trots att kontrakten inte är helt klara är de som gott som färdiga och båda kommer att skrivas inom två veckor, skriver formel 1-journalisten Andrew Benson för BBC. Han syftar på Massas nya kontrakt med Williams och Bottas kontrakt med Mercedes.

Mercedesdörrarna öppnade sig för Bottas då Felipe Massa valde att förlänga sin pensionering för att köra ett år till för Williams. Nu när Williams får hålla kvar en erfaren förare går de med på att släppa i väg Bottas till Mercedes.

BBC uppskattar att Williams kommer att låta Bottas gå för närmare 17 miljoner euro. Den summan motsvarar ungefär vad Williams betalar för sina Mercedesmotorer, så summan skulle dras av från Williams kostnader.

Sedan tidigare har Williams kontrakt med den 18-åriga kanadensiska föraren Lance Stroll. Den trefaldiga världsmästaren Lewis Hamilton kör för Mercedes.

Diskussion om artikeln