Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Riikka Venäläinen blir andra chefredaktör för Yles finska nyhets- och aktualitetsverksamhet

Från 2016
Riikka Venäläinen.
Bildtext Riikka Venäläinen
Bild: Yle/Berislav Jurišić

Från och med 9 januari 2017 tillträder Riikka Venäläinen som chefredaktör för Yles finska nyhets- och aktualitetsverksamhet. Atte Jääskeläinen fortsätter som ansvarig chefredaktör.

En modell med två eller flera chefredaktörer tillämpas i flera stora finska mediehus. Venäläinen kommer att ansvara för det dagliga arbetet vid redaktionerna.

Venäläinen har hittils varit chef för Yles finska samhällsredaktion. Tidigare har hon haft flera chefsposter på Helsingin Sanomat, bland annat chefredaktör och tf ansvarig chefredaktör.

Klarhet i organisationen

Redan i fredags blev det klart att Venäläinen ska leda det dagliga arbetet vid nyhets- och aktualitetsverksamheten. Uppdraget och ansvaret är det samma som det som meddelades i fredags, titeln chefredaktör passar till uppdraget, säger Atte Jääskeläinen.

Enligt Jääskeläinen har han som chef för en organisation med 1000 människor inte haft möjlighet att delta tillräckligt i det dagliga arbetet. Med utnämningen eftersträvar man klarhet, säger Jääskeläinen.

Orsaken till att Venäläinens titel inte offentliggjordes i fredags var enligt Jääskeläinen att de ännu ville fundera över det.

Venäläinen är den första kvinnliga chefredaktören på finska Yle.

Diskussion om artikeln