Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Sällström stannar kvar i Vittsjö – väntar med spänning på vem som blir nästa förbundskapten

Från 2016
Linda Sällström i Finlands hemmamatch mot Portugal i juni 2016.
Bildtext Linda Sällström i Finlands hemmamatch mot Portugal i juni 2016.
Bild: All Over Press

Fotbollslandslagets anfallare Linda Sällström har förlängt sitt kontrakt med Vittsjö. Hon hoppas på att året 2017 blir bättre än 2016.

Det gångna årets stora besvikelse för Sällström var landslagets miss i EM-kvalet. Förlusterna i september mot Portugal och Spanien förstörde Finlands chanser att ta sig till slutspelet 2018.

– Det svider fortfarande att vi inte kom till EM. Det var en enorm besvikelse och det kommer det alltid att vara, berättar Sällström i Yle Urheilus intervju.

– Jag kände mig väldigt tom i Spanien men jag har ändå inte kommit på tanken att lägga av med fotbollen. Jag har inte tänkt på karriärens slut en enda gång. Jag har äntligen blivit av med skadorna och känner mig sugen på att spela.

Damlandslaget saknar förbundskapten för tillfället

Andrée Jeglertz tackade för sig efter sex år som Finlands förbundskapten. Finland har saknat landslagslots sedan EM-kvalet tog slut i september. VM-kvalet inleds på hösten 2017.

– Jag väntar naturligtvis med spänning på vem den nya tränaren blir. Det klarnar säkert snart. Jag vill fortsätta i landslaget, absolut. Det är en ära att få representera Finland, bara man blir inkallad, säger Sällström.

– Det är svårt att säga vad vi kunde göra bättre än i det senaste kvalet. Den nya förbundskaptenen kommer naturligtvis med sina egna tankar om vem som ska spela och med hurudan taktik. Vi har funderat mycket på vad vi kunde göra annorlunda. Det handlar inte om någon enkel och enskild detalj.

Karriären fortsätter i Vittsjö

Linda Sällström har spelat i Sverige sedan år 2008. Hon har representerat Djurgården, Linköping och nu Vittsjö i två års tid. Tack vare det nya kontraktet blir det minst ett år till i Vittsjö.

– Det fanns olika alternativ och jag gjorde det här beslutet ganska sent. Jag har varit i kontakt med andra klubbar i Sverige och ute i Europa men jag kom fram till att Vittsjö är sammantaget det bästa alternativet för mig, berättar 28-åringen som har nätat 43 gånger i sina 131 matcher i Sverige.

Också en annan damlandslagsspelare, mittfältaren Emmi Alanen, spelar i Vittsjö.

– Också Emmi hade andra alternativ, så hennes beslut att stanna kvar påverkade även mitt beslut. Jag vet att vi spelar bra ihop, säger Sällström som missade säsongerna 2012-2014 nästan i sin helhet på grund av olika skador.

– För nästa års del hoppas jag framför allt få stanna frisk. Jag hoppas också att vårt anfallsspel i Vittsjö fungerar bättre. 2017 kommer säkert att vara bättre än det här året.

Diskussion om artikeln