Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Sveriges fantastiska svit fortsätter – körde över Danmark i JVM-premiären

Från 2016
Uppdaterad 27.12.2016 14:16.
Alexander Nylander är ett svenskt ishockeylöfte.
Bildtext Alexander Nylander gjorde två mål mot Danmark.
Bild: All Over Press

Sverige gjorde precis vad som förväntades i premiären i junior-VM. Juniorkronorna besegrade grannlandet Danmark med klara 6–1.

Varje år då det drar ihop sig till junior-VM är Sverige en av förhandsfavoriterna. Så även i år. Juniorkronorna inledde årets VM övertygande då man besegrade Danmark med 6–1.

– Vi spelar som vi ska och gör några mål. Det viktigaste var att vi vann matchen och att vi tar med poängen in i fortsättningen av VM, sa debutanten Rasmus Dahlin efter matchen till TV12.

Sverige har ett imponerade saldo då det kommer till gruppspelsmatcher i VM. Segern över Danmark var den 37:e i rad. Senaste förlusten i ett gruppspel kom på nyårsafton år 2006.

Alexander Nylander blev Sveriges första målskytt i årets VM då han gjorde 1–0 tio minuter in i den första perioden. I slutet av perioden ökade sedan lagkaptenen Joel Eriksson Ek på till 2–0.

Passningen till Sveriges andra mål kom från 16-årige backen Rasmus Dahlin som i matchen blev den yngste svenske spelaren och poängplockaren i ett junior-VM.

Två snabba mål i andra perioden

Sverige rivstartade den andra perioden och Carl Grundström stod för en läcker passning till Jonathan Dahlén som bara kunde raka in Sveriges tredje mål i matchen. Perioden var då fyra och en halv minut gammal.

Danmark var ordentligt tillbakapressat i den andra perioden och Carl Grundström gjorde 4–0 i den 26:e minuten. Målet kom dessutom i numerärt underläge.

Trots stor ledning fortsatte Sverige att trumma på och i mitten av den andra perioden blev Rasmus Dahlin också den yngste svenska målskytten i ett JVM då han stänkte in lagets femte mål från blålinjen.

Efter 40 minuter ledde Sverige med 6–0 och laget vann till slut matchen med 6–1.

Sverige spelar sin nästa match under natten till torsdag då man möter Schweiz.

Resultat:

Sverige – Danmark 6–1
10.11 1–0 Nylander
18.24 2–0 Eriksson Ek (Dahlin, Kylington)
24.30 3–0 Dahlén (Grundström, Carlsson)
26.26 4–0 Grundström BP
33.12 5–0 Dahlin (Carlsson)
38.22 6–0 Nylander (Bernhardt, Eriksson Ek)
57.53 6–1 Krag (Rondbjerg)

Diskussion om artikeln