Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kapten Juolevi: "Det var ingen bra match av oss"

Från 2016
Uppdaterad 27.12.2016 13:54.
Programmet är inte längre tillgängligt
Jääkiekon Nuorten MM: Kapteeni-Juolevi: "Ei ollut mikään hyvä peli meiltä" - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Kaptenen för Finlands juniorlandslag, Olli Juolevi, medgav att Finlands insats inte var särskilt bra men påminde att turneringen är lång och att ingenting ännu är förlorat.

– Det var ingen bra match av oss, det såg säkert alla. Men det var vår första match i turneringen och ingenting är ännu förlorat.

– Vi förlorade närkamper och fick inte tag i puckarna. Men det hjälper inte att deppa. Det var bara första matchen i turneringen, vinner vi resten är vi världsmästare. I morgon måste vi vara beredda på att ta oss an Danmark, säger Olli Juolevi efter Juniorlejonens inledande VM-match som slutade i 1-2 förlust mot Tjeckien.

Trots förlusten fanns det saker som lagkaptenen Juolevi tyckte att Finland gjorde bra. Framför allt i andra perioden säger Juolevi att Finland gjorde vassa anfall och kontringar efter att Unglejonen snott pucken av motståndaren.

– Det fungerade bra och det verkade som att deras försvar inte skulle ha varit förberett på det. Men så borde vi ha spelat hela matchen.

Danmark nästa

Däremot tycker Juolevi att tvekamperna oftare borde ha slutat i finländsk favör än vad de gjorde.

– Tvekamperna och de studsande puckarna borde vi ha klarat bättre. Deras mål kom just via sådana lägen när vi förlorade kamper i hörnen och så kom det ett skott från blålinjen. Men det hjälps inte att gruva över det.

Nästa motståndare i junior-VM är Danmark som i sin öppningsmatch förlorade mot Sverige med hela 1-6.

– Här finns inga dåliga lag. Trots att Danmark är ett mindre land så kommer det inte att vara lätt. Det finns en orsak till att de är här. Det lilla vad jag har sett av Danmarks spel så är det ett snabbt lag. Vi måste vara färdiga, säger Juolevi.

28.12 Danmark – Finland, 0.30 – 03.10 TV2
28.12 Danmark – Finland, 10.00 – 12.00 TV2 (sammandrag)
28.12 Danmark – Finland, 18.00 – 20.00 TV2 (repris på sammandraget)

Diskussion om artikeln