Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Ny komedifestival i Dalsbruk i januari

Från 2016
Bio Pony i Dalsbruk.
Bildtext Bio Pony i Dalsbruk.
Bild: YLE

I medlet av januari ordnas festivalen Comedy Film Festival i Dalsbruk. Det ska bjudas på roliga filmer för alla åldrar, både gamla klassiker och nyare alster, meddelar arrangörerna.

Den 14-15 januari får man skratta så man får ont i magen i dagarna två, meddelar arrangörföreningen Skärgårdens kultursällskap.

- Vi tyckte att folk behöver sig ett gott skratt, säger Kristina Hakola-Wass, som är en av medlemmarna i det nygrundade kultursällskapet.

Enligt Hakola-Wass grundades sällskapet av en liten grupp ortsbor på Kimitoön för att förverkliga olika idéer för nya typer av kulturevenemang. Filmfestivalen är sällskapets första evenemang.

På programmet finns den brittiska animationsilmen Shaun the Sheep, Robert Gustafssons En underbar jävla jul, franska Le Concert, Coen-brödernas Raising Arizona, Sune i fjällen, kortfilmer med Charlie Chaplin och den amerikanska klassikern Blues Brothers. Filmerna visas på Bio Pony i Dalsbruk.

Festivalen ordnas i samarbete med Finlandssvenskt filmcentrum, Kimitoöns kommun och Pub Skippers, där det även hålls en standup-föreställning på lördag kväll.

Diskussion om artikeln