Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Vargar, krockar och försvunna personer intresserade Västnyland 2016

Från 2016
En varg
Bildtext Vargarna väckte störst intresse.

2016 var året då vargarna fick mest läsare i Västnyland.

Här har vargstammen vuxit och observationer har gjorts i de flesta kommuner. Det har funnits en större vargflock i Raseborgs- och Salotrakten och enstaka individer har observerats på andra håll i regionen.

Många läsare bekantade sig därför med senaste nytt om vargarna under våren och hösten och tog del av Yle Västnylands tips för hur man ska bete sig om man möter en eller flera vargar.

Om vargen beter sig hotfullt var första tipset som följer: Gör dig större än du är. Var högljudd och vifta med armarna, uttryck dig med gester.

Så här ska du göra om du stöter på en varg
Varg påkörd i Tenala
Vargar observerades i tättbebyggt bostadsområde i Ekenäs

Trafikolyckor och misshandel

Notisen om två långtradare som frontalkrockade på riksväg 25 vid Lappvik i mars rönte också stort intresse bland läsarna. Artikeln placerade sig på andra plats bland årets mest lästa.

På åttonde plats kom nyheten om tåget som kolliderade med en långtradare i Ekenäs. Trafiken till den årliga och pågående höstmarknaden påverkades av olyckan eftersom många besökare rörde sig på räls.

Långtradarkrock i Lappvik
Rälsbuss kolliderade med specialtransport i Ekenäs

På tredje plats kom webbartikeln om en elev som misshandlades på Seminarieskolans gård i Ekenäs. Skolan gjorde en polisanmälan.

Enligt polisen var orsaken till misshandeln mobbning. Incidenten ledde till en vidare diskussion om skolornas antimobbningsprogram.

Pappa misshandlade elev under skoldagen i Ekenäs

Betal-tv gratis

I slutet av augusti rapporterade polisen om att flera hundra personer olagligt har tittat på betal-tv i Västnyland. Verksamheten har pågått i flera år och främst i Ekenäsområdet.

Polisen förhörde tre personer och en person var häktad i några dagar. Förundersökningen visade att närmare 300 personer hade använt sig av piratnätverket. Den här artikeln placerade sig på fjärde plats bland årets mest lästa artiklar:

Hundratals Ekenäsbor har tittat olagligt på tv

Försvunna personer söktes

På sjätte och tionde plats kom artiklarna om personer som rapporterats försvunna. Raseborgspolisen bad allmänheten om hjälp med att hitta dem.

Den fjortonåriga flickan som försvann från en skolgård i Karis återfanns vid god hälsa nästa dag. Mannen hittades senare död.

Raseborgspolisen ber om tips om försvunnen 14-åring
Man försvunnen i Raseborg - polisen ber om tips

Pride satte färg på stan

Årets nionde mest lästa artikel på Yle Västnylands webbplats handlade om Raseborgs första Pridefestival. Det var samtidigt en blogg där många människor delade med sig av foton från festivalen som hölls den 3 september.

Bloggen var ett samarbete mellan Yle Västnyland och arrangörerna för Raseborg Pride 2016. Bloggen uppdaterades regelbundet med bilder, video och korta texter som följde arbetet fram till färdig festival.

Arbetet med att ordna Raseborg Pride är i gång - följ vår blogg

Diskussion om artikeln