Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Utkörde Riska återvände till rinken – ligan tar på sig skulden

Från 2016
Uppdaterad 29.12.2016 18:43.
Erik Riska.
Bildtext Erik Riska var med och upplevde 0–7-förlusten till slut.
Bild: Juha Tamminen/All Over Press

I onsdagens ligamatch mellan Sport och Tappara fick fem spelare matchstraff vid tiden 53.47. En av dem bestämde sig ändå för att återvända till rinken.

Med dryga sex minuter kvar av matchen utbröt det ett litet bråk efter Matti Lambergs armbågstackling på Tapio Sammalkangas. Från hemmalaget fick Lamberg, Erik Riska och Ari Gröndahl lämna rinken, precis som Tappara-spelarna Sebastian Repo och Otto Rauhala.

I slutet av matchen var Erik Riska ändå tillbaka på isen och försökte snygga till Vasalagets förlustsiffror. Det var tidningen Tamperelainen som först var ute med nyheten om Riskas något märkliga comeback.

Rönn till IS: Vi missade en "Riska"

Av kvintetten som fick lämna matchen i förtid sökte sig fyra till omklädningsrummet. Erik Riska stannade ändå kvar och var på isen i slutet av matchen. Domarchefen Jyri Rönn medger till Iltasanomat att det begåtts ett misstag.

– Vi får ta på oss misstaget att Riska återvände till isen. Domarna berättade åt lagkaptenerna vilka spelare som åkte i duschen. Dessutom försäkrade kaptenerna att de informerar sina tränare. Dessutom var en av linjedomarna ännu en sväng via bytesbåsen och meddelade tränarna om läget, säger Rönn till IS.

– Det var en lite ovanlig situation då fem spelare åkte ut samtidigt. Domarteamet råkade tyvärr missa en ”Riska”. Fyra spelare lämnade rinken som förväntat medan Erik Riska var ouppmärksam och stannade kvar.

Den tidigare toppdomaren Rönn säger till IS att han aldrig upplevt något liknande.