Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Rautakorpis analys: Vi måste sätta våra chanser

Från 2016
Sverige besegrade Finland i JVM i ishockey
Bildtext Ny förlust för juniorlejonen i JVM.
Bild: All Over Press

Chefstränaren Jukka Rautakorpi medgav efter förlusten mot Sverige att juniorlejonen är långt från sin målsättning i turneringen.

Sverige besegrade Finland med 3-1 och nu måste juniorlejonen få hjälp av Danmark för att nå slutspelet.

- Det här är inte ens nära på det vi hade som målsättning. Men vi tar emot det som blir slutresultatet, säger Rautakorpi.

Hyllar arbetsmoralen

Det var tredje gången på tre matcher som Rautakorpi var tvungen att kommentera en finländsk förlust. Att Finland hade gjort sin bästa match i turneringen tröstade föga.

- Vi stred och vi kämpade. Vi skapade tillräckligt många målchanser. Det var en tuff match. Spelarna jobbade föredömligt, säger han.

Finland skriver mindre smickrande historia?

Finland riskerar nu att göra ett historiskt dåligt JVM. Aldrig tidigare har en regerande mästare spelat i nedflyttningskvalet.

- Man bör vinna matcher. Alla våra matcher har varit jämna. Vi måste sätta våra chanser. Det är i det stora hela vad det handlar om, analyserar Rautakorpi.

Slår ifrån sig kritiken

Finlands första kedja Kristian Vesalainen, Aapeli Räsänen och Eeli Tolvanen stod för juniorlejonens enda fullträff i förlusten mot Sverige.

Trion gjorde succé i våras då Finland vann U18VM. I JVM i Kanada spelade de inte tillsammans förrän i matchen mot Sverige. Rautakorpi fick följaktligen frågan om han känner spelarna tillräckligt väl då kedjan skapades först till den tredje gruppspelsmatchen.

- Nog känner jag mina spelare. Det handlar inte om sådana saker. Målet med de nya kedjorna var att fräscha upp laget och det lyckades vi med, motiverar Rautakorpi.