Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Nye chefstränaren Ahokas: Det kom lite plötsligt men sådan är situationen

Från 2016
Uppdaterad 31.12.2016 16:37.
Jussi Ahokas intervjuas av pressen.
Bildtext Jussi Ahokas ska försöka rädda juniorlejonen.
Bild: Jarno Kuusinen / All Over Press

Jussi Ahokas fick ta över som chefstränare för juniorlejonen lite snabbare än väntat, då Jukka Rautakorpi fick sparken mitt under pågående turnering i Kanada.

– Det kom lite plötsligt, men sådan är situationen. Man måste leva i nuet. Nu måste vi bara få ut det bästa. Det är bra att jag känner största delen av pojkarna och jag har tränat dem tidigare, konstaterar Ahokas till Yle Urheilu.

Ahokas har redan diskuterat med laget och i morgon väntar sista gruppspelsmatchen mot Schweiz.

– Vi har talat lite om hur vi kommer att spela. Imorgon är en ny dag. Det viktigaste är att vi kommer att se ett aktivt lejon, som spelar sin bästa hockey i de sista tre matcherna.

Ursprungligen var det tänkt att Ahokas skulle bli chefstränare för juniorlejonen först efter turneringen. Nu måste han hoppa in dåligt förberedd, men laget kommer ännu att hinna träna före matchen och fundera på taktiken mot alplandet.

– Jag kommer inte ens ihåg när vi har träning. Vi går ut på isen och sedan går vi igenom allt vi behöver veta om Schweiz. Allt kommer lite snabbt på, men det är viktigt att ta fram energin och aktiviteten. Det enda som spelar roll nu är hur vi ska få allt ut ur pojkarna.

Diskussion om artikeln