Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Hockeyförbundets ordförande: I fortsättningen anställs tränare som är mer lik Ahokas

Från 2016
Uppdaterad 31.12.2016 16:37.
Bild på ishockeyförbundets ordförande Harri Nummela.
Bildtext Harri Nummela.
Bild: Jarno Kuusinen / All Over Press

Ishockeyförbundets ordförande Harri Nummela tror inte att juniorlejonen lotsas i framtiden av meriterade seniortränare utan i stället av tränare som gjort ett gediget arbete bland juniorer.

Nummela vill inte desto mera spekulera kring hurudan roll tränarstaben hade i juniorlejonens usla framgång i JVM, men han medger att förbundet i fortsättningen kommer att ta en noggrannare titt på vem som anställs.

Hittills har så väl meriterade seniortränare som tränare som arbetat mycket med juniorer fungerat som chefstränare för juniorlejonen. Nummela vill se att fler fler tränare som Jussi Ahokas anställs som chefstränare för juniorlejonen.

– Jag tror inte jag är ensam om den tanken, konstaterar Nummela.

– Jag hoppas att vi har fler tränare som är lik Ahokas, med en gedigen erfarenhet av att jobba med ungdomar, i framtidens juniorlandslag.

Ahokas lotsade U18-landslaget till VM-guld på våren och tar nu över som chefstränare för juniorlejonen efter att Jukka Rautakorpi fått sparken.

Noll vinster – kvalserie väntar

Under Rautakorpis ledning vann Finland inte en enda match i pågående JVM och tvingas därmed spela en kvalserie mot Lettland om sin överlevnad i A-serien.

– För Finlands del går vi nu över till ett kritiskt skede, det vill säga kvalserien. Det är inte på något sätt en lätt uppgift. Den centrala frågan är nu hur vi ska hålla vår plats i A-serien.

Diskussion om artikeln