Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Morgonkollen: Kyligare väder, Istanbulmisstänkt på fri fot

Från 2017
Uppdaterad 02.01.2017 08:35.
Solen lyser upp avgasen från bilen då den svänger bort från parkeringsplatsen.
Bild: Yle/Julia Halttunen

Vi berättar vad som har hänt medan du sov och uppdaterar dig för dagen.

Läget inrikes:

Det blir kallare i hela landet.

Omkring 12 000 värnpliktiga män och 300 frivilliga kvinnor inleder sin militärtjänstgöring i dag. Från Egentliga Finland rycker 1 400 rekryter in.

Företagshälsovården kommer att spela en viktig roll också i fortsättningen. Man vill inte vill tumma på ett system som erbjuder fungerande hälsovårdstjänster för närmare två miljoner finländare.

Stamnätsbolaget Fingrid höjer igen priserna för elöverföring, skriver Helsingin Sanomat. Priserna höjs denna gång med sju procent.

Läget utrikes:

I Turkiet fortsätter jakten på den man som misstänks för attacken mot den populärä nattklubben Reina i Istanbul under nyårsnatten.

Chefen för spelarorganisationen NHLPA Don Fehr har uttalat sig positivt gällande NHL-spelarnas medverkan i OS. Det har länge varit oklart om NHL-spelare deltar i OS i Pyeongchang 2018.

Drottning Elisabeth II, 90, som lidit av en seg förkylning, uppges vara på bättringsvägen. Det säger prinsessan Anne till BBC.

Dansk polis har gripit en sydkoreansk kvinna som misstänks vara inblandad i den stora korruptionsskandal som omgärdar Sydkoreas president Park Geun-hye. Hon greps på begäran av Sydkorea.

Väderrapporten Det är köldgrader nästan i hela landet och lokalt förekommer snöfall. I söder -2..-6 grader, i mellersta Finland -4..-10, norr -8 och -20 grader.

Diskussion om artikeln