Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Pernilla Karlsson hänger med dig under förmiddagarna

Från 2017
Pernilla Karlsson med rosa mössa.
Bild: Yle/ Björn Karlsson

På måndag är det dags för en hel drös nya program att äntra etern. Ett av dem är Pernilla Karlssons förmiddagsprogram.

- Det känns jättefint, det är en dröm som går i uppfyllelse och jag ser fram emot det. Samtidigt är det en utmaning eftersom jag alltid haft sällskap i studion. Nu får jag skratta åt mina egna skämt!

Pernilla har under de senaste åren lett Stiftelsen tillsammans med flera olika kollegor, men nu är det dags för en egen show. För Pernilla är kontakten till lyssnarna allra viktigast, och följaktligen är det just det som ska stå i fokus varje vardag mellan klockan 10 och 12.

- Mitt program görs inte bara av mig utan också av alla lyssnare. Jag vill bjuda in vanliga människor, som varken är kändisar eller experter, och snacka med dem! Vad tycker Sara från Lovisa om att fotbolls-EM drar i gång och vad säger Peter från Ekenäs om något annat spännande som hänt just den dagen?

Det är en utmaning eftersom jag alltid haft sällskap i studion. Nu får jag skratta åt mina egna skämt!

Pernilla Karlsson

Lyssnarna är välkomna att ringa in precis när de vill och därtill kommer det finnas en möjlighet att komma till studion och delta i sändningen. Mer info om hur det går till kommer inom kort.

Vad tror du att blir den största utmaningen med det nya programmet?

- Det är en ny sändningstid så det kommer ta ett tag innan jag lär känna alla lyssnare. Jag vet ju precis vem som lyssnar mellan 14 och 18, men har ingen aning om vem som sitter vid radion mellan 10 och 12. Det blir jättespännande!

Också på Youtube

Dessutom har man från och med nästa vecka möjlighet att följa Pernilla via X3M:s Youtube-kanal.

- Jag kommer att testa på olika saker i mitt hem. Till exempel provar jag en lermask, gör chiapudding och passar katter trots att jag är rädd för dem.

Nya Myteriet.
Bildtext Anka, Mikael och Lucas hör du varje vardag klockan 12-14.
Bild: Yle/ Björn Karlsson

X3M förändras

Måndagen den nionde januari är det alltså som gäller. Då drar inte bara Pernillas program i gång utan också den nya morgonshowen med Joppe, My och Jakob och eftermiddagsprogrammet med Janne och Fredrika. Myteriet leds i fortsättningen av Lucas Dahlström, Ann-Catrine (Anka) Granroth och Mikael Stenlund. Supernova med Kjell sänds måndagar, onsdagar och fredagar klockan 18-21. Om du vill hänga med från början gäller det att slå på radion redan klockan 06.30 på måndag. Vi hörs då!