Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Dahlqvist: "Borgå stad kunde köpa Svenska församlingshemmet"

Från 2017
stadshuset i Borgå
Bild: Yle/Erica Vasama

Svenska församlingshemmet i Borgå bör bevaras. Det anser Bengt Dahlqvist, medlem av äldrerådet i Borgå, som meddelar Yle Östnyland att han under tisdagen lämnar in ett förslag till styrelsen och beslutsfattarna i Borgå.

Dahlqvist föreslår att Borgå stad inleder förhandlingar med Borgå kyrkliga samfällighet om ett köp av Svenska församlingshemmet, om samfälligheten går in för att sälja huset.

Bengt Dahlqvist kollar livsmedelspriser i Borgå Citymarket
Bildtext Bengt Dahlqvist tycker att Borgå stad kunde agera om den kyrkliga samfälligheten går in för en försäljning av Svenska församlingshemmet i Borgå (arkivbild).
Bild: Yle/Sune Bergström

Läget bra för pensionärsmöten

Borgå stad behöver enligt Dahlqvist lokaler för pensionärsföreningarnas möten och detta hus skulle kunna vara "Föreningarnas hus".

Församlingshemmet ligger i centrum så läget är helt ypperligt för mötesverksamhet för föreningar, anser Dahlqvist.

Svenska församlingshemmet finns nu med på en lista över fastigheter som en konsult anser att Borgå kyrkliga samfällighet kan sälja för att få bukt med sin ekonomi. Det här skriver tidningen Östnyland.

Samfälligheten ska som bekant göra sig av med en del fastigheter för att få bukt med ekonomin och en konsult har utrett samfällighetens fastighetsmassa under hösten.

Dessutom har samfälligheten tillsatt en styrgrupp som ska lägga fram ett förslag.

De slutliga besluten om fastigheternas framtid fattas av gemensamma kyrkofullmäktige.

Diskussion om artikeln