Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Äsch då! Antti Aalto diskad i backkvalet efter utmärkt hopp

Från 2017
Uppdaterad 05.01.2017 20:24.
Antti Aalto hoppar backe i Garmisch-Partenkirchen, 1.1.2017.
Bildtext Antti Aalto förargligt diskad i Bischofshofen.
Bild: All Over Press

Hoppets längd hade med marginal räckte vidare till fredagens tävling i Bischofshofen, men en miss i starten gjorde att Antti Aalto diskas.

Nykomlingen Antti Aalto bjöd på sin kanske bästa prestation i världscupsammanhang, när han i kvalet till Bischofshofens tävling hoppade 125 meter.

Det hade enkelt gett honom en plats i den avslutande tävlingen i den tyskösterrikiska backveckan – men där får Aalto inte medverka.

Aalto bröt nämligen mot reglerna i starten, då han gav sig iväg medan den röda lampan lyste. Därmed diskvalificerades Aalto. Se situationen här (MTV Sports webbplats).

Wellinger hoppade backrekord

Jarkko Määttä, som var fjortonde i den senaste tävlingen i Innsbruck, är däremot klar för fredagens tävling. Määttä hoppade 122,5 meter vilket berättigade till en 30:e plats av dem som kvalade. Määttä ställs mot Rysslands Dmitri Vassiljev i den första utslagsrundan.

De 40 bästa tog sig vidare till tävlingen tillsammans med de tio bästa i världscupen. Längst i kvalet nådde Tysklands Andreas Wellinger som med sina 144,5 meter satte nytt backrekord.

Daniel Andre Tande, som leder backveckan efter tre deltävlingar, fick endast till ett hopp på 121 meter, medan norrmannens största utmanare Kamil Stoch från Polen inte alls deltog i kvalet.

Se startordningen i morgondagens tävling här.

Diskussion om artikeln