Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Heinäluoma: Sdp måste ta över statsministerposten år 2019

Från 2017
Uppdaterad 06.01.2017 20:14.
Eero Heinäluoma
Bild: Lehtikuva

Socialdemokraternas tidigare ordförande, riksdagsledamot Eero Heinäluoma, uppmanar socialdemokraterna att på allvar kämpa om statsministerposten i nästa riksdagsval.

Den person som väljs till partiets ordförande vid partikongressen om en månad måste fylla måttet som statsminister, sade Heinäluoma i dag i Forssa.

Heinäluoma påpekar att Finland i sexton år har letts av en statsminister som kommit antingen från Centern eller Samlingspartiet.

- Det är den längsta borgerligt ledda period som Finland haft under sin självständighet. Socialdemokraterna måste ta över rodret och statsministerposten år 2019 så att Finlands inriktning ändras, anser Heinäluoma.

Heinäluoma varnar socialdemokraterna för att vara allt för nöjda med gallupsiffror. Skillnaderna i stödet för partierna är så små att nuvarande regeringsbas har en möjlighet att fortsätta att styra landet.

- För att få till stånd en ordentlig ändring i inriktningen behövs det betydligt större förändringar i stödet för partiet än vad vi har sett hittills.

Hittills har Antti Rinne, Timo Harakka och Tytti Tuppurainen meddelat att de ställer sig till förfogande som partiordförande för SDP.

Diskussion om artikeln