Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Vasabo körde drogpåverkad och försökte smita

Från 2017
polisuniform
Bild: Yle/Mikael Kokkola

En 28-årig man från Vasa körde drogpåverkad och utan körkort i Storkyro på fredagkväll. Föraren försökte först smita men stannades därefter av polisen.

Vid halv åtta tiden på fredagen uppmätte polisen en personbils hastighet till 75 km/h på Kyrovägen i Storkyro, där hastighetsbegränsningen är 50 km/h.

När polispatrullen for efter bilen svängde föraren kraftigt till höger på Penttilävägen och accelerade iväg och försökte smita. Personbilen stannades därefter.

Föraren var en 28-årig man från Vasa som inom ett år blivit fast tre gånger för att köra utan körkort. Polisens snabbdrogtest visade också positivt för narkotika och mannen fördes till Vasa Centralsjukhus för blodprov och klinisk undersökning.

Mannen misstänks bland annat för förande av fortskaffningsmedel utan behörighet, äventyrande av trafiksäkerheten, samt rattfylleri.

I bilen fanns dessutom tre passagarere varav en var bilens ägare. Bilägaren misstänks för körkortsförseelse, eftersom han överlämnade fordonet till en person som saknade körkort.