Hoppa till huvudinnehåll

Mitt Yle

Mitt Yle är en plattform för din förening

Från 2017
Uppdaterad 22.01.2017 22:34.
Ekenäs simhall
Bild: YLE/Bubi Asplund

Idén med “Mitt Yle - Idrott i Västnyland” är att ge alla fantastiska idrottare, såväl unga som äldre, en ny form av synlighet.

Föreningar har sina egna webbsidor eller till exempel Facebook-grupper och bra så. Ändå är det mest de egna föreningsmedlemmarna som följer med vad som publiceras.

Yle Västnyland hoppas att föreningar genom “Mitt Yle - Idrott i Västnyland” ska nå ut till en bredare publik.

Många nya ögonpar

Yle Västnylands webb har flera tiotusentals läsare varje vecka. Genom att bidra med texter och bilder om framgångar och händelser i just din förening kan många fler få veta vad som är på gång eller till exempel vem eller vilket lag som har klarat sig bra.

Hurja Piruettis dansare poserar för en gruppbild med pokaler i mitten.
Bild: Christopher Senn

Yle Västnyland tillsammans med Yle Sporten bevakar en hel del sport. Många nyheter om lokal sport lyfts också fram såväl på webben som i radiosändningarna.

Mer tillsammans

Det finns också helt tydligt ett enormt intresse för lokal idrott. Ändå har varken Yle Sporten eller Yle Västnyland resurser nog för att bevaka alla grenar på alla nivåer.

Tyvärr räcker inte krafterna heller till för att ge till exempel juniorerna den synlighet som de är värda. Med “Mitt Yle - Idrott i Västnyland” hoppas vi kunna ge er en helt ny publik och en större synlighet.

Som nyheter

Era texter och bilder publiceras på svenska.yle.fi/vastnyland. De kommer att se ut ungefär som vanliga webb-nyheter. Vi kommer helt säkert också att nämna en del av bidragen i radiosändningarna. Kan hända ringer vi också upp och intervjuar någon som har klarat sig bra.

Kom med och skapa Västnylands mest heltäckande plattform för lokal idrott!