Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Paroc Group stänger stenullsfabriken i Uleåborg

Från 2017
Uppdaterad 10.01.2017 15:42.
Paroc
Bildtext En del av produktionen och stödfunktionerna i Uleåborg kommer att flyttas över till övriga fabriker och verksamhetsorter.
Bild: Paroc/Roni Lehti

Paroc Group planerar att stänga stenullsfabriken i Uleåborg, det meddelar koncernen i ett pressmeddelande i dag, tisdag. Samarbetsförhandlingar inleds med hela personalen på 70 anställda.

Samarbetsförhandlingarna inleds på tisdag om en vecka och pågår fram till slutet av februari. Tidtabellen för nedläggningen av fabriken klarnar efter avslutade samarbetsförhandlingar.

Enligt Paroc Groups verkställande direktör Kari Lehtinen råder det en överkapacitet inom stenullsproduktionen i Finland. Fabriken i Uleåborg är så gammal att det skulle krävas omfattande investeringar för att fortsätta med verksamheten, konstaterar Lehtinen i pressmeddelandet.

Ifall stängningen blir av som planerat kommer en del av produktionen och stödfunktionerna i Uleåborg att flyttas över till övriga fabriker och verksamhetsorter. Parocs andra stenullsfabrik i Finland finns i Pargas.

Enligt Paroc Groups operativa direktör Joakim Westerlund kommer Pargasfabriken att påverkas av en eventuell stängning i Uleåborg, men omfattningen och tidtabellen klarnar först efter avslutade samarbetsförhandlingar. Pargasfabriken sysselsätter i dag cirka 130 anställda.

Diskussion om artikeln