Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Blev utan kontrakt till Allsvenskan – Eriksson fortsätter mellan HIFK-stolparna

Från 2017
Uppdaterad 10.01.2017 16:50.
Carljohan Eriksson hälsar på HIFK:s supportrar.
Bildtext Carljohan Eriksson hälsar på HIFK:s supportrar.
Bild: @Petteri Paalasmaa/All Over Press

Målvakten Carljohan Eriksson fortsätter i den inhemska fotbollsligan och Helsingfors IFK. I december visade Eriksson upp sig i Sverige.

I slutet av förra året provspelade Eriksson för Allsvenskanklubben Jönköpings Södra IF men blev till slut utan kontrakt. Efter en tid blev det ändå klart att målvakten fortsätter i HIFK som han representerat de två senaste säsongerna.

– Förhandlingarna räckte ganska länge och det var lite snack med andra klubbar också. Då jag inte hittade något intressant utomlands var det lätt att välja HIFK. Nu känns det jättebra med kontraktsförlängningen, säger Eriksson på klubbens webbplats.

I HIFK tävlar Eriksson om speltid med Tomi Maanoja. Laget har dessutom också en tredje duktig målvakt i 18-årige juniorlandslagskeepern Jere Piirainen.

– Mitt mål för nästa säsong är att göra mitt slutliga genombrott i Finland. Det gör jag genom att hjälpa laget som bra jag kan.

Frustrerande förra säsongen

HIFK:s andra säsong i ligan var allt annat än en dans på rosor. Till slut lyckades laget ändå rädda sin ära och undvika degradering.

– Förra säsongen var extremt svår, frustrerande och misslyckad på många sätt. På den mentala sidan måste man växa då det kom kritik från höger och vänster, berättar Eriksson.

– Nu har hela laget chansen att starta om och jag tror att vi kan göra en rejäl förbättring. I slutet av förra säsongen lyckades vi vinna stora matcher, nu måste vi klara av att prestera på toppnivå i varje match.

HIFK har nu kontrakt med tre målvakter och tolv utespelare.

Diskussion om artikeln