Nya syriska fredsförhandlingar den 23 januari
Nya fredsförhandlingar om Syrien börjar den 23 januari i Kazakstans huvudstad Astana som planerat försäkrar Ryssland.
En anonym källa vid det ryska utrikesministeriet säger att inget tyder på att samtalen skjuts fram, trots att det är oklart vem som representerar rebellerna eller oppositionen i exil.
Den ryska tjänstemannen försäkrade också att man som bäst gör upp en lista på dem som skall delta i förhandlingarna.
Det är Ryssland och Turkiet som har drivit på nya fredsförhandlingar utan FN:s medverkan.
"Redo att diskutera vad som helst"
Syriens president Bashar al-Assad sade i förrgår att han är redo att diskutera vad som helst om fredsförhandlingarna blir av.
Kurdiska milisgrupper och de starkaste och mest radikala rebellgrupperna har inte ens bjudits in och pro-turkiska rebeller som först meddelade att de deltar, har sedermera återtagit sitt löfte.
Rebellerna klagar över att regeringsstyrkor har fortsatt sina attacker i provinsen Idlib och kring huvudstaden Damaskus trots ett eldupphör som trädde i kraft vid årsskiftet.
Slaget om Damaskus vattenreservoar
En stor stötesten för förhandlingarna röjdes undan på onsdagen då den syriska regeringen kom överens med rebeller om att reparera en skadad vattenreservoar som förser Damaskus med rent vatten.
Rebellerna kontrollerar vattenreservoaren i dalen Wadi Barada 15 kilometer nordväst om Damaskus och det har förekommit häftiga strider i regionen trots eldupphöret.
Enligt dagens avtal får regeringen skicka in experter för att reparera reservoaren som har varit ur funktion i flera veckor.
Över fem miljoner människor lider brist på rent vatten i Damaskus med omnejd, enligt FN.
Avtalet gör det i princip möjligt att få slut på striderna som har förhindrat rebellernas medverkan i de planerade fredsförhandlingarna.
Assad godtar varken radikala eller mer moderata rebeller
Assad hotade tidigare att "befria området" trots de planerade fredssamtalen och eldupphöret. och han verkar fortfarande ifrågasätta om samtalen alls blir av.
- Vem kommer dit från den andra sidan? Det vet vi inte. Kommer det att bli den verkliga syriska oppositionen, undrade Assad i förrgår.
Han antydde också att han inte accepterar rebellgrupper som stöds av Saudiarabien, Frankrike eller Storbritannien. Den största oppositionskoalitionen i exil stöds av Saudiarabien.
Den syriska presidentens ställning har förstärkts betydligt efter att rebellerna drevs ut från östra Aleppo förra månaden.
Alla försök att nå konkreta lösningar via fredsförhandlingar har misslyckats och FN verkar för sin del ha gett upp fredsförsöken tillsvidare.