Största framstegen i Cypernsamtal på 40 år
Fredsförhandlingarna om Cypern som har stampat på stället i över 40 år kan vara nära ett genombrott.
FN:s nya generalsekreterare Antonio Guterres ansluter sig i dag till förhandlingarna som inleddes i Geneve för tre dagar sedan.
Grek- och turkcyprioterna har först förhandlat sinsemellan om hur man kan förena öriket som delades efter Turkiets invasion år 1974.
Cyperns så kallade garantiländer, Turkiet, Grekland och den forna kolonialmakten Storbritannien ansluter sig också till förhandlingarna för att diskutera internationella säkerhetsgarantier för ön.
Kartor i kassaskåp
Den grekcypriotiska ledaren Nicos Anastadiases och den turkcypriotiska ledaren Mustafa Akinci lyckades efter tre dagars förhandlingar komma överens om att utväxla kartor om hur de föreställer sig den administrativa indelningen i ett enat Cypern.
Kartorna utgör utgångspunkten för fortsatta förhandlingar och parterna har enligt FN aldrig nått så här långt i sina förhandlingar på över 40 år.
Kartutväxlingen sker bakom lyckta dörra och FN tar hand om kartorna som förblir hemliga i kassaskåp tillsvidare.
- Det är ett mycket viktigt ögonblick, det är historiskt, säger FN-medlaren Espen Barth Eide
Flera stora hinder
Eide säger att man är mycket nära en överenskommelse om hur många procent av ön som bägge sidor kommer att kontrollera i ett framtida Cypern.
Staden Morphou på norra Cypern utgör fortfarande en av de största stötestenarna.
Anastadiases har sagt klart ifrån att staden bör återgå i sin helhet till grekcyprioterna, medan turkcyprioterna håller fast vid att det inte är möjligt under några som helst omständigheter.
Ett annat stort problem är hur många grekcyprioter som tillåts återvända till sina hem som togs över av turkcyprioter då den grekiska befolkningen flydde.
Turkcyprioterna håller också fast vid att åtminstone en del av de 30 000 turkiska soldaterna på ön stannar kvar medan grekcyprioterna kräver att de alla dras hem till Turkiet.
Hela Cypern skall tillhöra EU
Det här är tredje gången som parterna träffas i Geneve sedan november, men de två första förhandlingsomgångarna ledde ingenvart.
Den här gången har man bland annat diskuterat framtida relationer med EU och hur den förenade ön ska styras.
Den grekcypriotiska delen av ön har varit EU-medlem sedan år 2004 och EU-lagar gäller inte på den norra, turkiska delen av ön.
FN har understrukit att målet för förhandlingarna är att hela ön blir fullvärdig medlem av EU.
Även EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker ansluter sig till förhandlingarna på torsdag eftersom han ser detta som ett avgörande ögonblick.
- Jag tror verkligen utan att överdramatisera, att det här är den allra sista chansen att nå en normal lösning på ön, säger Juncker.