Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ödmjuk Puljujärvi: Jag kommer att göra allt för att återvända till NHL

Från 2017
Uppdaterad 12.01.2017 09:52.
Jesse Puljujärvi.
Bildtext Jesse Puljujärvi hoppas snart kunna återvända till Edmonton.
Bild: AFP / Lehtikuva

Jesse Puljujärvis debutsäsong i Nordamerika har inte varit någon dans på rosor. Nu vill finländaren hitta den rätta känslan i AHL-laget Bakersfield Condors.

Efter 28 matcher som resulterade i saldot 1+7 fick Jesse Puljujärvi packa sina väskor och flytta från NHL-laget Edmonton till Bakersfield och farmligan AHL.

I en intervju med Yle Urheilu medger den 18-åriga finländaren att självförtroendet inte har varit på topp då han fått sparsamt med speltid.

– Jag har inte klarat av att prestera på den nivån som krävs. Jag har inte ännu riktigt hittat den rätta känslan vilket försvårat mitt genombrott i NHL, säger Puljärvi efter den första matchen för Bakersfield.

– Jag reagerade positivt på nyheten att jag flyttar till AHL. Nu får jag spela och får mer ansvar vilket är det viktigaste, fortsätter Puljujärvi som stod för en assist då hans Bakersfield Condors slog San Antonio Rampage med 5–2.

AHL ger mer utrymme för träning

Jesse Puljujärvi reserverades förra sommaren som den fjärde spelaren i den första omgången. 18-åringen insåg under hösten att han inte ännu har alla egenskaperna som krävs för att klara sig i världens tuffaste hockeyliga.

– NHL är en otroligt tuff liga där det gäller att vara närvarande i varje byte. Stundvis hängde jag med riktigt bra, men jag måste bli jämnare i mitt spel. Jag behöver också mer styrka, understryker Puljujärvi.

I AHL tillåter spelschemat lite mer tid för träning vilket borde gynna finländaren som förra säsongen stod för saldot 13+15 i Kärpät. Hur länge Puljujärvi stannar i Bakersfield som ligger 180 kilometer norr om Los Angeles är oklart. Det viktigaste är att han igen hittar formen och självförtroendet.

– Det gäller bara att spela så bra jag kan och ha tålamod. Nu blir det här ännu bra, avslutar Puljujärvi som är lagkompis med Jere Sallinen i Bakersfield.

Puljujärvis och Sallinens Condors hör inte till topplagen i AHL. Klubben har samlat 31 poäng på sina 30 matcher och ligger näst sist i sin division.

Diskussion om artikeln