Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Granat vill visa Helenius vem som är den riktiga vikingen

Från 2017
Uppdaterad 12.01.2017 13:14.
Svensken Adrian Granat dricker under en boxningsmatch 2015.
Bildtext Adrian Granat har inte ännu förlorat som proffsboxare.
Bild: All Over Press

Sveriges främsta tungviktsboxare Adrian Granat verkar vara sugen på att komma till Finland. Jag vill klå upp Helenius på hans bakgård, säger svensken på webbplatsen boxingscene.com.

Adrian Granats saldo är imponerande. 25-åringen har vunnit alla sina 14 matcher som proffs och 13 av dem har kommit efter knockout eller teknisk knockout.

Robert Helenius gick sin senaste match en vecka före jul och efter den enkla segern över Gonzalo Omar Basile har det spekulerats när finländaren stiger upp i ringen igen. En returmatch mot britten Dereck Chisora skulle säkert väcka ett stort intresse bland blåvita boxningsvänner.

Att Sveriges bästa boxare i tungviktsklassen gärna skulle möta Helenius är inte heller någon hemlighet.

– Jag är när som helst redo att åka till Helsingfors och klå upp honom på hans bakgård, säger Granat till boxingscene.com.

"Intressant match"

Granat har vunnit alla sina matcher som proffs och ligger för tillfället ett par pinnhål högre på boxrec:s ranking. Svensken som är född i Malmö är rankad 25:a och Helenius på en 27:e plats.

– Det skulle faktiskt vara en intressant match, sade Helenius manager Markus Sundman till Yle Sporten förra veckan. Det är ju riktigt vikingarnas fajt. Två stora killar som slår helvetes hårt.

– Jag vill göra det klart för alla vem som är den riktiga nordiska vikingen i tungviktsklassen, säger Adrian ”Gäddan” Granat. Jag hoppas att Helenius kan behålla sin ranking så vi kan mötas i en match om EBU-titeln.

Innan en match mellan Granat och Helenius blir aktuell ska svensken försvara sitt IBF-bälte. Han möter tysken Alexander Dimitrenko i mitten av mars i sin hemstad Malmö.

Diskussion om artikeln