Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Sparvs hälsning till TV4-profilen – bjöd på öl

Från 2017
Tim Sparv, Finland-Grekland, hösten 2014.
Bildtext Tim Sparv bjöd svenskarna på öl.
Bild: All Over Press

Svenska journalister blev upprörda efter de finländska landslagsledarnas öldrickande. Tim Sparv svarar TV4-profilerna med humor.

Det var i onsdags som TV4-duon Olof Lundh och Andreas Sundberg rörde upp känslorna i framför allt Finland. Journalisterna bor på samma hotell som det finländska landslaget under januariturnén i Abu Dhabi och hade sett finländska lagledare sitta på en pub och dricka öl i landslagskläder.

Den svenska bestörtningen över det finländska agerandet spred sig som en löpeld. I en intervju med Sportbladet säger Lundh så här om uppståndelsen.

– Det är väl så att båda sidor gillar att hetsa lite mellan länderna. Och då blir det lätt en ”alkoholskandal”. De finländska journalisterna, som inte är på plats, sitter väl på hemmaplan och försöker piska upp något. De största tidningarna toppade sina sajter med den här grejen.

– Assisterande tränaren Jonatan Johansson, som varit i Malmö FF, bara garvade. Jag har inte känt av något än, men det klart: ställer man sig i hissen med ett gäng finnar så kan ju vad som helst hända.

Fortsatte pika svenskarna

Efter all upprördhet reagerade den finländska landslagmittfältaren Tim Sparv på Twitter.

– Breaking news!! Finländska män dricker öl! Är det kallt i Sibirien?

På torsdagen fortsatte Sparv att pika svenskarna. Han försökte bjuda Olof Lundh på en öl i Abu Dhabi-solen.

– Humorn när Tim Sparv bjuder mig på en öl från det finska landslaget. Det senaste dygnets rubriker i finsk press om vår syn på alkohol i landslagsdräkt får effekt. Om jag drack den? Hoppar det, jobbar. Men gillar gesten, skriver Lundh på Instagram.

Diskussion om artikeln