Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Bibliotek deltar i den finlandssvenska läsutmaningen

Från 2017
Uppdaterad 17.01.2017 16:36.
Flera böcker med ryggen mot betraktaren.
Bildtext Ska du vara med i vår finlandssvenska läsutmaning år 2017 bör du välja den gula av de här böckerna.
Bild: pexels.com

Den finlandssvenska läsutmaningen år 2017 har kommit igång - vi har valt ut teman för läsning för varje månad det här året, och det är många som tipsat om januari månads utmaning på sociala medier. Det skulle gälla att läsa en gul bok.

Bibliotekarierna i Svenskfinland har snappat upp vår utmaning och tipsar sina besökare om potentiella gulpärmade världar att dyka in i.

Som till exempel biblioteket i Grankulla:

Och Helsingfors svenska Arbis:

Kulturkontakt Nord är också med:

Kul!

Är du en sådan som helst vill köpa de böcker du läser och behålla dem själv? Emmaus på Åland tipsar om att köpa begagnat.

Visa inlägget på Facebook

Vi kommer att läsa fantasylitteratur i juni: då ska det vara en bok som inte verkar innehålla några drakar. Men varför inte läsa en fantasybok med gula pärmar nu genast! Den finlandssvenska fantastiktidskriften Enhörningen tipsar.

Behöver någon ännu ett tips? Årets blogg 2016, Blejk, Fejt & Fab som skrivs av Ellen Strömberg menar att hon ÄR den finlandssvenska läsutmaningen.

Kom med!

Januari är ännu ung, ni hinner ännu vara med - kolla in #fisvläsutmaningen2017 på sociala medier för tips om läsning, och lägg gärna upp den gula bok du valt för andra att inspireras av. Berätta också gärna hur det går!

Här är era gula böcker hittills:

Hinner du inte vara med just nu? Du kan haka på senare. Här hittar du utmaningen i sin helhet.

Mer om ämnet på Yle Arenan

Diskussion om artikeln