Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kanerva besviken efter förlusten: Det var ganska så lätta mål

Från 2017
Markku Kanerva gestikulerar på bänken
Bildtext Markku Kanerva fick se Finland förlora mot Slovenien.
Bild: Lehtikuva

Två mål på fasta situationer avgjorde när Slovenien besegrade Finland i Abu Dhabi. Chefstränaren Markku Kanerva var besviken efter förlusten men nu jobbar man vidare mot det fortsatta VM-kvalet.

Veckan i Förenade Arabemiraten gav Finland en seger och en förlust. I måndags besegrade man Marocko med 1–0 medan Slovenien blev för svårt på fredagen. Slovenien vann den avslutande träningsmatchen i Abu Dhabi med 2–0.

– De gjorde mål på två fasta situationer och det var ganska så lätta mål. Matchen var ändå ganska jämn och på slutet fick vi också några målchanser.

– Det var ett nytt lag jämfört med det mot Marocko och nu var det andra spelare som fick visa upp sitt kunnande, säger chefstränaren Markku Kanerva efter matchen.

VM-kvalet väntar om två månader

VM-kvalet fortsätter för Finlands del i mars då man möter Turkiet på bortaplan. Vilka spelare från den här truppen som kommer att vara med i kvalet kan Kanerva ännu inte svara på.

– Det kräver en mer detaljerad analys. Unga spelare som Robert Taylor och Jasse Tuominen har varit positiva överraskningar. De har visat att det finns mycket potential, säger Kanerva.

Diskussion om artikeln