Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kanerva besviken efter förlusten: Det var ganska så lätta mål

Från 2017
Markku Kanerva gestikulerar på bänken
Bildtext Markku Kanerva fick se Finland förlora mot Slovenien.
Bild: Lehtikuva

Två mål på fasta situationer avgjorde när Slovenien besegrade Finland i Abu Dhabi. Chefstränaren Markku Kanerva var besviken efter förlusten men nu jobbar man vidare mot det fortsatta VM-kvalet.

Veckan i Förenade Arabemiraten gav Finland en seger och en förlust. I måndags besegrade man Marocko med 1–0 medan Slovenien blev för svårt på fredagen. Slovenien vann den avslutande träningsmatchen i Abu Dhabi med 2–0.

– De gjorde mål på två fasta situationer och det var ganska så lätta mål. Matchen var ändå ganska jämn och på slutet fick vi också några målchanser.

– Det var ett nytt lag jämfört med det mot Marocko och nu var det andra spelare som fick visa upp sitt kunnande, säger chefstränaren Markku Kanerva efter matchen.

VM-kvalet väntar om två månader

VM-kvalet fortsätter för Finlands del i mars då man möter Turkiet på bortaplan. Vilka spelare från den här truppen som kommer att vara med i kvalet kan Kanerva ännu inte svara på.

– Det kräver en mer detaljerad analys. Unga spelare som Robert Taylor och Jasse Tuominen har varit positiva överraskningar. De har visat att det finns mycket potential, säger Kanerva.