Hoppa till huvudinnehåll

Mitt Yle

Österbyloppet genomfördes i fina förhållanden

Från 2017
Tävlare som har deltagit i Österbyloppet i Ekenäs i Raseborg
Bildtext Florian Fritzen, Rasmus Tenkanen och Johan Ekebom deltog i klassen pojkar 12 år.
Bild: Maria Ljungqvist / ÖSK

På lördagen den 14.1 var det dags för det traditionella Österbyloppet, som årligen arrangeras av Österby Sportklubb. I år gick loppet i klassisk stil och samlade drygt 40 deltagare från 12 olika föreningar.

Isabelle Malmberg från ÖSK vann i klassen flickor 8 år. Julia Augustsson segrade i F10 år. Florian Fritzen och Rasmus Tenkanen tog en dubbelseger i klassen P12år. Cilia Sandell var tvåa och Siri Lindroos trea i F14år, medan Tomi Sandberg segrade i pojkarnas 14 års klass.

Cedrik Sandell och Rodin Dahlström var etta respektive tvåa i 16 års klassen. Anna Dahlström i D18 var snabbaste dam i årets Österbylopp, medan Emma Äbb var tredje i samma klass. Alla deltagare premierades med den mycket goda ÖSK-limpan.

Österbyloppet är en bra tävling för föreningens egna juniorer att få tävlingserfarenhet och för de äldre att få testa på tävlingsfart inför de kommande NÅID- och FSS-mästerskapen.

Vädret har bjudit på rejäla utmaningar för arrangörerna, men tack vare enorma talkoinsatser och konstsnö så lyckades man få fina spår till tävlingsdagen.

ÖSK väntar nu på fina vinterförhållanden, träningarna fortsätter på söndagar kl 10 och onsdagar kl 18. Träningarna är öppna för alla juniorer som vill åka skidor. Följande större tävling ÖSK ordnar är Västerby långloppet den 26.2. I långloppet kan alla motionärer delta i.

Resultat från tävlingarna hittar du på ÖSKs hemsida under rubriken tävlingar.

Text: Maria Ljungqvist, tränare.
Yle och Yle Västnyland vill jobba tillsammans med publiken. Den här texten inom ramen för Mitt Yle - Idrott i Västnyland är också ett exempel på hur vi gör det. Också din förening och du är välkommen med.
Kom med och skapa Västnylands mest heltäckande plattform för lokal idrott!

Diskussion om artikeln