Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Mamma Tuija bakom Patrik Laines vackra gest – ”Uppskattar det verkligen”

Från 2017
Uppdaterad 15.01.2017 11:21.
Patrik Laine, våren 2016.
Bild: Yle/Tomi Hänninen

Patrik Laines oväntade besök hos födelsedagsbarnet Lucas, 8, fortsätter väcka beundran. Nu berättar Lucas mamma till CBS att det var Patriks mamma Tuija som låg bakom besöket.

Gesten var lika fin som oväntad.

Winnipegpojken Lucas Bydak skrev ett brev till sin favoritspelare Patrik Laine och bjöd in honom till sitt födelsedagskalas med ishockeytema.

Brevet skickades inte iväg utan mamma Nicole Berube hängde istället upp det på kylskåpsdörren. Lucas farbror Marco såg det och publicerade inbjudan på Twitter.

Ett par veckor senare hälsade Patrik Laine på hos Lucas och gav honom bland annat en signerad Winnipeg Jets-skjorta som födelsedagspresent.

”En stor överraskning”

Storyn spred sig som en löpeld inte minst i Finland – och nu har även kanadensiska CBS News besökt Lucas och mamma Nicole.

Där berättar Nicole att det var Patriks mamma Tuija Laine som hade fått syn på brevet och skickat mejl till familjen där hon skrev att Laine ville sända en gåva per post.

Men det kom ingen post – istället dök Patrik och Tuija upp.

– Det var en stor överraskning. Jag trodde aldrig att han skulle komma. Allt slutade riktigt bra, säger Lucas till CBS.

– Som en mamma uppskattade jag verkligen allt arbete de gjorde för att hitta Lucas, säger mamma Nicole och fortsätter att besöket betydde mycket även för henne.

– Jag vet hur viktigt det här var för Lucas.

Svarade kanske

Patrik Laine är för tillfället skadad och det är oklart ifall han kan delta i NHL:s All Star-match i Los Angeles om ett par veckor.

– Jag frågade om han spelar i All Star-matchen, berättar Lucas. Han svarade kanske.