Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Lindsey Vonn trettonde i comebacken – Scheyer skrällde och vann

Från 2017
Uppdaterad 15.01.2017 15:11.
Lindsey Vonn gjorde comeback i Altenmarkt.
Bildtext Lindsey Vonn är tillbaka.
Bild: AFP / Lehtikuva

Österrikiskan Christine Scheyer tog hem segern i världscupstörtloppet på hemmaplan i Altenmarkt. Lindsey Vonn skapade emellertid den största uppståndelsen då hon gjorde comeback efter skada.

För två månader sedan kraschade Vonn våldsamt under ett träningspass i Colorado och bröt armen. Hon var tvungen att genomgå en operation och för några dagar sedan avslöjade hon att hon har lidit av en allvarlig nervskada.

– Det är fortfarande svårt för mig att göra enkla saker som att ta på mig mina handskar eller att sätta upp mitt hår, men jag har kommit till en punkt där jag är bekväm med min hand i de flesta situationerna, skrev Vonn på Facebook.

Tävlingen i Altenmarkt var hennes första på nästan ett år.

Scheyer skrällde

Med tanke på förutsättningarna gjorde Vonn ett stabilt åk. Hon placerade sig på trettonde plats och förlorade med 1,54 sekunder mot överraskningsettan Christine Scheyer.

22-åriga Scheyer hade aldrig tidigare klivit upp på pallen i världscupen. Hennes bästa placering före söndagens seger var en nionde plats i störtloppet i Val d'Isere i december.

Scheyer vann med 0,39 sekunder till godo på tvåan Tina Weirather från Lichtenstein. Jacqueline Wiles från USA slutade trea. Wiles hade i likhet med Scheyer aldrig tidigare placerat sig bland de tre främsta i världscupen.

Diskussion om artikeln