Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Bottas nära drömflytten: ”Fantastisk chans för Valtteri”

Från 2017
Valtteri Bottas
Bildtext Valtteri Bottas uppges vara nära en flytt till Mercedes.
Bild: Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Nästa vecka kan det bli officiellt. Williams stallchef Claire Williams säger att Valtteri Bottas flytt till världsmästarstallet Mercedes närmar sig. ”Vi har jobbat hårt i sex veckor”, säger hon.

Dagarna efter att Nico Rosberg säkrade sin första världsmästartitel slog blixten ner från en klar himmel i formel 1-världen. Tysken meddelade att han har gjort sitt som formel 1-förare.

Sedan dess har spekulationerna gått heta om vem som ska få chansen att ta platsen bredvid Lewis Hamilton. Nu verkar det mesta vara klart.

Huvudspåret är Valtteri Bottas och i en intervju med Sky Sports säger Claire Williams att det är nära.

– Vi är på upploppet och förhoppningsvis kan vi bekräfta något nästa vecka. Vi har jobbat hårt i sex veckor, säger Williams stallchef.

"Visste att samtalet skulle komma"

Hon tycker att det här mer än något annat är ett tecken på att Williams har gjort saker rätt.

– När Nico aviserade att han slutar visste vi att samtalet från Mercedes skulle komma. Det är en fantastisk chans för Valtteri, som har gett mycket till Williams. Vi har redan sagt att det här är helt rätt sak att göra om allt faller på plats på ett bra sätt för Williams del.

– Men allt måste kännas rätt för Williams. Det spelar ingen roll vad andra tycker.

Lewis Hamilton ler.
Bildtext Lewis Hamilton sitter i den ena Mercedes-bilen.
Bild: xpbimages.com

Massa trolig plan för Williams

Mercedes ursprungsplan var att ge besked om vem som ersätter Rosberg vid jul. Nu har det snart gått en månad sedan det.

– Ingen vill ha en förare som egentligen vill vara någon annanstans. Det är inte bra att stoppa en förare som får en sådan här möjlighet, säger Williams.

Mercedes har varit den stora dominanten i formel 1 de senaste åren med Rosberg och Hamilton som förarduo. Om Bottas tar över den ena bilen, är det mest troliga att Felipe Massa kör en säsong till i Williams. Brassen avslutade egentligen karriären efter förra säsongen, men uppges vara motiverad för ett år till i sporten.

Diskussion om artikeln