Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Åbos högskolor grundar konferens- och evenemangsbolag

Från 2017
Dörr vid Åbo Akademi
Bildtext Åbo Akademi är med och grundar gemensamt konferens- och evenemangsföretag och vill öppna dörrarna för fler konferenser i regionen.
Bild: Yle/Andy Ödman

Åbo universitet vill tillsammans med Åbo Akademi och Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt grunda ett nytt konferens- och evenemangsbolag. Åbo stad och Åbo yrkeshögskola är intresserade att gå in som delägare i det nya bolaget.

Stadsstyrelsen beslöt på sitt möte på måndagen att föreslå för Åbo stadsfullmäktige att man går in som delägare i det nya konferens- och evenemangsbolag som högskolorna vill grunda.

Tanken är att locka fler konferenser till Åbo och samtidigt underlätta arrangemangen av dem.

- Högskolorna är de som har drivit på den här utvecklingen och vi ser det som en god idé att sammanföra våra krafter, säger Christel von Frenckell-Ramberg (SFP). Genom att skapa en gemensam organisation kan vi lättare arrangera gemensamma evenemang och underlätta högskolornas vardag som redan nu arrangerar otaliga konferenser årligen.

Staden köper in sig i bolaget för 30 000 euro och får då 25 procent eller 25 aktier i det nygrundade bolaget UTU Holding Oy.

Åbo stadsfullmäktige ska ännu godkänna saken på sitt möte den 30 januari.

Diskussion om artikeln