Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ambassadör Räikkönen: Man behöver inte alltid göra som grannen

Från 2017
Uppdaterad 17.01.2017 23:41.
Kimi Räikkönen på Finlands idrottsgala 2017.
Bildtext Kimi Räikkönen var på väldigt gott humör på idrottsgalan.
Bild: Yle/Tomi Hänninen

Kimi Räikkönen premierades med specialpriset idrottsambassadör på Finlands idrottsgala. I segertalet betonade han att man ska gå sin egen väg – och lyfte fram Matti Nykänen som sin egen barndomshjälte.

– Det här brukar inte riktigt vara min grej, men tack nu så mycket och grattis till alla som premieras här i kväll. Och förstås också dom som inte premieras. Gott nytt år.

Så inledde Kimi Räikkönen sitt tacktal med idrottsambassadörspriset i famnen. Formel 1-världsmästaren berömde människorna som hjälpt honom på vägen.

– Jag har genom hela karriären fått jobba med fina människor och team. Också min nuvarande arbetsplats (Ferrari) hör till världens bästa ställen att verka i, sade Räikkönen.

Kimi Räikkönen.
Bildtext Kimi Räikkönen fortsätter i Ferrari kommande säsong.
Bild: xpbimages.com

– Det största för mig personligen har ändå varit att jag alltid gjort saker och ting på mitt eget sätt. Ibland kanske på lite tvivelaktiga sätt, det har varit bra och dåliga stunder, men jag har alltid trott på det jag gör.

– Man behöver inte alltid göra på samma sätt som grannen, sammanfattade 37-åringen sin filosofi.

”Finland är alltid Finland”

Räikkönen gav inte andra intervjuer för medier än tacktalet samt en kort pratstund i Yles direktsändning, där han berättade om sitt eget tidiga idrottsintresse.

– Jag har alltid följt med alla möjliga grenar, och det viktigaste har alltid varit att finländare klarar sig bra, konstaterade han.

– Det är svårt att lyfta fram endast en idrottare, men Matti Nykänen och backhoppning har alltid varit nära hjärtat. Från min egen gren måste jag förstås nämna Mika Häkkinen vars väg mot VM-guld jag följt med.

Räikkönen har redan länge bott utomlands men besöker Finland med jämna mellanrum. Han säger att det alltid är trevligt att hälsa på i hemlandet.

– Finland är alltid Finland, det kan ingen ändra på.

Diskussion om artikeln