Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Morgonkollen: Tähti äntligen Årets idrottare, Chelsea Manning friges i maj

Från 2017
Leo-Pekka Tähti firar på Idrottsgalan.
Bild: Lehtikuva

Vi berättar vad som har hänt medan du sov och uppdaterar dig för dagen.

Läget inrikes:

Mångfaldiga paralympiska guldmedaljören Leo-Pekka Tähti har valts till Årets idrottare 2016.. I och med det skrev Tähti ett stycke idrottshistoria - han är den första paraidrottaren som valts till Årets idrottare.

Storbritanniens mål att begränsa invandringen kommer att påverka hur finländare kan leva, jobba och studera i Storbritannien i framtiden, säger Olli Rehn (C).

Det finns stora brister i verksamheten hos mammografiföretaget Suomen Radiologikeskus, skriver Savon Sanomat. Tillstånds- och tillsynsverket för social- och hälsovården Valvira prickar Radiologikeskus för bristfälligt planerade och genomförda screeningar, som har lett till kvalitetsproblem och hotat patienternas säkerhet.

Läget utrikes:

USA:s president Barack Obama har förkortat visselblåsaren Chelsea Mannings fängelsedom. Hon friges i maj. Den tidigare underrättelseanalytikern har suttit nästan sju år av sitt 35 år långa fängelsestraff för de hundratusentals dokument som han läckte till Wikileaks från USA:s krig i Irak och Afghanistan. Mannings är transsexuell men hålls fången bland män.

EU-parlamentet fick ny talman efter fyra omröstningar. Det är italienaren Antonio Tajani, 63, som representerar det kristdemokratiskt konservativa EPP.

Vädret: Mest uppehåll och ställvis klart. Temperaturen +1..-2 grader, i norr -2.. -15 grader. Mildare mot kvällen.

Diskussion om artikeln