Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Floppade med Finland – nu aktuell för Norge

Från 2017
Uppdaterad 19.01.2017 14:08.
Hasse Backe.
Bildtext Hasse Backe vann inte en enda match som chefstränare för Finland.
Bild: Jarno Kuusinen/All Over Press

Finlands tidigare chefstränare Hasse Backe är en av tre kandidater till att ta över Norges fotbollslandslag rapporterar Dagbladet. Till Fotbollskanalen säger Backe att han inte funderat så mycket på framtiden.

Hasse Backes tid som chefstränare för Finlands fotbollslandslag blev inte lyckad. Backe kom in med målsättningen att ta Finland till VM i Ryssland år 2018 men elva matcher utan seger ledde till att han fick sparken i december.

Nu är han aktuell för ett nytt jobb rapporterar den norska tidningen Dagbladet. Det norska fotbollsförbundet letar efter en ersättare till Per Mathias Høgmo och Backe ska vara ett alternativ. De två andra som har nämnts är Ole Gunnar Solskjær och Bob Bradley.

Den tidigare anfallsstjärnan Solskjær ansågs vara den största favoriten till jobbet men han har nu tackat nej.

För Hasse Backe kommer Dagbladets uppgifter som en överraskning.

– Det poppar upp från ingenstans. Jag har inte hört någonting men när Ståle Solbakken tackade nej så poppar det upp lite namn kan jag tänka mig, säger Backe till Fotbollskanalen.

Backe sa i höstas att jobbet med Finlands landslag troligen skulle bli hans sista tränaruppdrag.

– Jag ska landa lite i det här med Finland först, men jag har faktiskt inte funderat varken till eller från kring vad som ska hända i framtiden. Jag tar det lite som det kommer om någon förfrågan skulle dyka upp, säger Backe till Fotbollskanalen.