Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Storstjärnan saknas från All Star-femman – NBA-spelarna förbluffade

Från 2017
Russell Westbrook.

LeBron James, Steph Curry och Kevin Durant är givetvis med i All Star-öppningsfemmorna, men Russell Westbrook saknas. NBA-spelarna kan inte förstå att det är möjligt.

Efter att Kevin Durant lämnade Oklahoma City Thunder och flyttade till Golden State Warriors har Russell Westbrook fått axla ett allt större ansvar i OKC. Det har han gjort på ett otroligt sätt.

Halvvägs in i säsongen toppar han poängligan med 30,6 poäng per match. Det mest imponerande är ändå att Westrbook stått för sanslösa 22 triple-doubles, det vill säga han har spelat 22 matcher där han sått för ett tvåsiffrigt antal poäng, returer samt assister. Till och med hans säsongsmedeltal i dessa kategorier är tvåsiffriga.

Trots dessa fantastiska siffror kommer Westbrook inte att höra till västra divisionens öppningsfemma. Istället är det Stephen Curry och James Harden som spelar på guard-positionerna.

Stjärnorna förbluffade, fansen avgjorde

NBA:s All Star-röstning avgörs genom en kombination av supportrarnas, spelarnas och medians röster. Både spelarna och journalisterna rankade Westbrook som den bästa guarden, men fansen hade honom först på tredje plats bakom Curry och Harden.

Westbrook och Harden fick samma totalpoäng, och då var det supportrarnas val som var avgörande.

Många var förbluffade över att säsongens kanske bästa spelare blivit nobbad. Flera NBA-spelare uttryckte sin förvåning på twitter.

All Star-öppningsfemmorna

Västra divisionen
Stephen Curry Golden State Warriors
Anthony Davis New Orleans Pelicans
Kevin Durant Golden State Warriors
James Harden Houston Rockets
Kawhi Leonard San Antonio Spurs

Östra divisonen
Giannis Antetokounmpo Milwaukee Bucks
Jimmy Butler Chicago Bulls
DeMar DeRozan Toronto Raptors
Kyrie Irving Cleveland Cavaliers
LeBron James Cleveland Cavaliers

NBA:s All Star-match spelas 19 februari.

Diskussion om artikeln