Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Hradeckys hjärnsläpp – utvisad i toppmötet

Från 2017
Uppdaterad 21.01.2017 22:02.
Lukas Hradecky.
Bildtext Lukas Hradecky hade ingen rolig kväll mot RB Leipzig och blev utvisad efter den här situationen
Bild: imago/Jan Huebner/ All Over Press

Det tyska toppmötet mellan RB Leipzig och Frankfurt hann knappt börja innan Lukas Hradecky blev utvisad. Den finländske landslagsmålvakten stod för en riktig supermiss.

Lukas Hradecky har varit en av de tydligaste anledningarna till att Eintracht Frankfurt har gått så bra i Bundesliga. Just nu ligger Frankfurt sexa i Bundesliga och krigar om en Europaplats i vår.

Den finländske målvakten kom till klubben inför förra säsongen och tog omgående hand om förstaplatsen. Sedan dess har han behållit den.

På lördagen startade Frankfurt om Bundesliga efter julpausen. Hradecky stod som vanligt i Frankfurts mål, men hans kväll i Leipzig blev både kort och mardrömslik.

Redan i den tredje matchminuten i bortafajten mot tabelltvåan RB Leipzig fick Hardecky syna det röda kortet. Han var utanför straffområdet och tog bollen med händerna. Det är ett tilltag som ger utvisning för en målvakt.

Med decimerat manskap släppte Frankfurt in 1–0 ett par minuter efter utvisningen. Marvin Compper förde upp Leipzig i ledning. I slutet av första halvlek utökade Timo Werner till 2–0.

Frankfurts tunga kväll slutade med att Jesus Vallejo prickade in 3–0 i eget mål. Tack vare segern hakar RB Leipzig på Bayern München och ligger tre poäng efter. Frankfurt är fortfarande sexa, en poäng bakom Hoffenheim på tredjeplatsen.

Diskussion om artikeln