Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Aftonbladet: Svenske supertalangen nobbar Real – går till tysk storklubb

Från 2017
Alexander Isak.
Bildtext Alexander Isak gjorde tio mål under sin genombrottssäsong i allsvenskan.
Bild: HENRIK ISAKSSON/IBL/IBL

Det blir inte en övergång till Real Madrid för Alexander Isak. Sveriges största talang sedan Zlatan Ibrahimovic väljer i stället Borussia Dortmund, skriver Aftonbladet.

Dragkampen om Alexander Isak har blivit en lång följetong. Den svenske supertalangen, som bara sexton år gammal gjorde sitt genombrott i allsvenskan förra säsongen, har uppgetts vara på väg till Real Madrid.

Den Madridbaserade tidningen Marca, som har nära kontakt med Real, rapporterade om att Isak kommer att skriva på för den spanska jätten. Nu har det skett en kovändning.

Enligt Aftonbladet väljer Isak och hans klubb AIK att nobba Real Madrid för att i stället ta steget till Borussia Dortmund. På lördagen avslöjade Aftonbladet det här var på gång och nu skriver man att affären är helt klar.

Dyrare än Ibrahimovic

Enligt Aftonbladet är Isak, hans familj och representanter i Tyskland för att skriva under kontraktet, genomföra läkarundersökning och slutföra övergången.

– Jag kan varken bekräfta eller dementera det där, sa Dortmunds tränare Thomas Tuchel i lördags.

Någon officiell övergångssumma finns inte, men det lär bli en större summa än den som Ajax betalade för att köpa Zlatan Ibrahimovic 2001. Ibrahimovics prislapp på 82 miljoner kronor är transferrekordet för en svensk klubb.

Isak gjorde tio mål på tjugofyra matcher i AIK under förra säsongen. Under januariturnén blev sjuttonåringen Sveriges yngste målskytt genom tiderna.

Diskussion om artikeln