Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Hoppet lever för HIFK: ”Ljus i tunneln”

Från 2017
Uppdaterad 22.01.2017 22:08.
HIFK, bandy.
Bildtext Aku Ojanen och Niclas Borenius jublar efter segern mot Kampparit.
Bild: Lehtikuva

HIFK ligger risigt till i bandyligan. Efter en skrällseger mot tvåan Kampparit lever ändå slutspelshoppet. ”Det har inte varit någon större kriskänsla”, säger Jari Hyttinen.

Glansdagarna är långt borta för HIFK. Den här vintern är det bara ett fokus som finns på Braheplan: Försöka ta sig till slutspel.

På söndagen kom en högst välkommen seger hemma mot Kampparit. Tabelltvåan fick överraskande ge sig med 3–2. Avgörandet föll sent i matchen.

– Vi spelade som ett lag och kämpade för varandra. Tre mål räckte då, säger Jari Hyttinen till Yle Sporten.

Svagare lag

Trots segern finns det ingen orsak att andas ut. HIFK ligger fortfarande sist i ligan. Avståndet till Narukerä är två poäng.

– Det här var ett litet ljus i tunneln. Vi har haft en del problem under säsongen, men nu har vi allt i egna händer igen, säger Hyttinen.

– Det har egentligen inte varit någon större kriskänsla. Vi visste att vi har ett svagare lag i år. Ändå har vi spelat många hyfsade matcher, men det har haltat i målskyttet. Då får man inte poäng med sig heller.

"Har roligt och trivs"

HIFK har tre matcher kvar att avverka i grundserien. På fredag kommer tabellsexan WP 35 till Helsingfors. I de två sista omgångarna möter laget Botnia och Narukerä.

– Det känns inte som vi är jumbo. Vi har roligt och trivs i laget. Vi litar på varandra och nu visade vi att vi kan slå de bästa lagen. Varje match är en slutspelsmatch för oss nu.

I toppen av tabellen fortsätter Akilles, som HIFK föll mot på lördagen. Borgålaget krossade OLS med hela 13–1 på hemmaplan. Akilles leder serien med tre poängs marginal.

Resultat, bandyligan:

HIFK–Kampparit 3–2 (1–1)
WP 35–Botnia 3–4 (1–1)
Akilles–OLS 13–1 (5–0)
JPS–Narukerä 9–3 (3–0)

Diskussion om artikeln