Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Chelseas målkung tillbaka – avgjorde direkt

Från 2017
Uppdaterad 23.01.2017 09:41.
Diego Costa.
Bildtext Diego Costa tryckte in segermålet igen.
Bild: Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Tillbaka i startelvan – omgående segerskytt. Diego Costa hanterade all uppståndelse på allra bästa sätt och fixade ett nytt ryck för Chelsea i Premier League.

Det var inte så vackert, men det bar en mästares signum. Chelsea gjorde precis vad som förväntades när laget tog emot Hull hemma i London.

Det blev tre nya poäng, åttonde raka hemmasegern och en utökad serieledning. Försprånget till tvåan Arsenal, som tog en dramatisk seger hemma mot Burnley tidigare på söndagen, är nu uppe i åtta poäng.

Segerorganisatör var en gammal bekant. Efter alla skriverier var Diego Costa tillbaka och han sopade in 1–0 efter att Victor Moses tagit sig fram på högerkanten.

Costa missade Chelseas match förra helgen med vad som uppgavs vara en ryggskada. Enligt många medieuppgifter i England handlade det ändå om att Costa hade fått ett jättebud från en kinesisk klubb och därefter hamnat i bråk med tränaren Antonio Conte.

Toppmatcher på programmet

Enligt Conte stämmer det inte och den italienske tränaren valde att starta med Costa. Chelseas skyttekung avgjorde med sitt femtonde mål för säsongen.

I den andra halvleken var inte Hull oävet och det var först med knappt tio minuter kvar som Chelseas supportrar kunde sitta säkert. Då fixade Gary Cahill 2–0 efter en fast situation.

Trepoängaren betyder att Chelsea har ett rejält försprång inför de kommande ligaomgångarna, där en hel del kan komma att avgöras i guldstriden. Liverpool borta och Arsenal hemma är Chelseas två följande uppgifter i ligaspelet.

Resultat:


Chelsea–Hull 2–0 (1–0)

Diskussion om artikeln