Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Schüller flyttar till USA: ”Alla är överens”

Från 2017
Rasmus Schüller.
Bildtext Rasmus Schüller gjorde tre framträdanden i VM-kvalmatcherna i höstas.
Bild: Yle/Tomi Hänninen

Rasmus Schüller väljer att ta nästa kliv i karriären. Efter en tid av rykten bekräftar Häcken att mittfältaren lämnar för spel i Minnesota United.

Det var mitt under januariturnén som skriverierna om Rasmus Schüllers framtid startade. Expressen gick ut med att mittfältaren vill röra på sig och har fått anbud från MLS-klubben Minnesota United.

Senare bekräftade Häckens sportchef Sonny Karlsson att det finns bud på bordet. Nu går Karlsson ut med att Schüller ska flytta till USA.

– Alla är överens, han väntar bara på arbetsvisum, säger Karlsson till Göteborgs-Posten.

"En fantastisk kille"

Därmed blir det bara en ettårig sejour i Göteborgsklubben för Schüller. Han spelade arton matcher och gjorde ett mål under den allsvenska säsongen, som startade tungt med en skada.

– En fantastisk kille, som fick halva säsongen förstörd. Vi fick aldrig fullt ut se vad han stod för hos oss. Han började otroligt bra; fokuserad, träningsflitig, bra fötter, en lagkaptensspelare.

Schüller kom till Häcken efter flera säsonger i HJK och skrev på ett kontrakt som sträcker sig till slutet av 2018. Schüller har spelat tjugotre landskamper och fick speltid i tre av landslagets fyra VM-kvalmatcher i höstas.

Diskussion om artikeln