Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Oppositionsledare talar ut efter Berners backande i trafikreformen

Från 2017
Uppdaterad 24.01.2017 10:56.
Trafik- och kommunikationsminister Anne Berner
Bild: All Over Press

Nu talar oppositionsledarna ut på sociala medier efter att kommunikationsminister Anne Berner (C) i går kväll meddelade att hon drar tillbaka sitt kontroversiella trafikpaket.

SFP:s Anna-Maja Henriksson tycker att det är bra att sakta ner istället för att köra full fart in i väggen. SDP:s Antti Rinne frågar sig om regeringen har ett ledarskapsproblem.

Vänsterförbundets Li Andersson och De grönas Ville Niinistö skämtar om att regeringen också kunde backa i vårdreformen och dra tillbaka nedskärningar i högskolevärlden.

Också partiledare inom regeringen är lättade över att paketet dras tillbaka. Sannfinländarnas ordförande Timo Soini sade på måndagskvällen till Yle att han är nöjd.

Samlingspartiets ordförande Petteri Orpo skrev på Twitter att det är bra att det blev ett slut på osäkerheten och att man nu fortsätter fundera ut lösningar för att minska utsläppen.

Enligt tidningen Lännen Media hade regeringspartierna inte kommit överens om att bolagisera trafiknätet när Berner fick i uppdrag att förbereda trafikreformen.