Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Manusförfattare avstängd efter elak tweet om Barron Trump

Från 2017
Uppdaterad 24.01.2017 15:56.
Barron Trump anländer till presidentinstallationen vid Kapitolium i Washington den 20 januari 2017.
Bildtext Barron Trump anländer till presidentinstallationen vid Kapitolium i Washington den 20 januari 2017.
Bild: WIN MCNAMEE / POOL

Underhållningsprogrammet Saturday Night Lives manusförfattare Katie Rich har blivit tillfälligt avstängd från sina arbetsuppgifter, enligt flera amerikanska medier.

Rich fick ta emot en kritikstorm efter att hon under installationen av Donald Trump i fredags tweetade om hans 10-åriga son Barron Trump. "Barron blir det här landets första hemskoleskjutare", skrev Rich i en tweet som nu har tagits bort.

Katie Rich stängde sitt Twitterkonto efter den massiva kritiken, men öppnade kontot igen på måndagen och bad om ursäkt för sin tweet.

"Jag ber uppriktigt om ursäkt för min okänsliga tweet. Jag ångrar djupt det jag gjort och mina kränkande ord. Det var oförlåtligt och jag ber om ursäkt", skrev hon.

Det var många som gjorde narr av Barron Trump på sociala medier under och efter installlationsceremonin på fredagen. Andra försvarade honom och konstaterade att ett barn har rätt till ett privatliv, och Katie Rich tweet blev för mycket för många.

En av dem som haft förståelse för Barron Trump är det tidigare presidentbarnet Chelsea Clinton, som på Twitter försvarade hans rätt att vara ett barn.

Katie Rich har arbetat som manusförfattare på Saturday Night Live sedan år 2013.

Diskussion om artikeln