Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Nya klubben hyllar Schüller – Backes ord bidrog till intresset

Från 2017
Rasmus Schüller.
Bildtext Minnesota United har höga förväntningar på Rasmus Schüller.
Bild: All Over Press

Minnesota United välkomnar nyförvärvet Rasmus Schüller till USA med gott om hyllande ord. Den färska MLS-klubben berättar också att Hasse Backe bjudit på en varm rekommendation.

Nu är det bara arbetstillstånd och visum som saknas. Sedan fortsätter Rasmus Schüller sin fotbollskarriär i USA.

Nya MLS-laget Minnesota United har nu också offentliggjort dealen på sin webbplats.

– När vi först började kolla på honom gjorde han starkt intryck. Vi talade med hans landslagstränare och tidigare klubblagstränare och båda hyllade honom väldigt mycket när det gäller hans talang och karaktär, förklarar lagets tränare Adrian Heath.

Finlands landslagstränare hette då Hasse Backe. Ett känt namn i USA-fotbollen då Backe tidigare tränat New York Red Bulls.

Seriestart i mars

Nu är det Schüllers tur att ta itu med samma liga.

– Vi satsar på att värva spelare som passar vår klubb, både på och utanför plan. Schüller uppfyller kriterierna på ett perfekt sätt, säger tränaren.

MLS-säsongen startar i mars, för Minnesotas del med hemmamatch mot Atlanta den 12.3. Minnesota blir det fjärde herrlaget som Schüller spelar för, efter Honka, HJK och Göteborgsklubben Häcken.

– Som 25-åring är hans ålder perfekt för vår klubb. Han är en erfaren landslagsman för Finland, konstaterar Adrian Heath.