Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Citymarketbeslut fattas kanske redan inom februari

Från 2017
stadsvy
Bild: Borgå stad

Detaljplaneändringarna som berör Citymarketplanerna på västra åstranden i Borgå kommer till behandling snabbare än många hade väntat sig.

Redan på måndag tar stadsstyrelsen i Borgå ställning till frågan.

Enligt beslutsförslaget föreslår stadsstyrelsen vidare för fullmäktige att detaljplaneändringarna för västra åstranden godkänns.

Fullmäktige samlas nästa gång den 13 februari. Om styrelsen blir klar med ärendet redan på måndag kan det slutliga fullmäktigebeslutet kanske fattas redan inom februari.

I kväll på torsdag ordnas ett öppet möte om utvecklingen av västra åstranden. Mötet ordnas i Bio Rex i Konstfabriken mellan klockan 16 och 18.

Stor affär, hotell och bostäder planeras

Hartela planerar att bygga en ny Citymarket på 7000 kvadratmeter, ett hotell och bostäder vid Konstfabriken på västra åstranden.

Stormarknaden ska placeras mellan Konstfabriken och Borgå å, och man eftersträvar att affären utseendemässigt ska passa in i miljön. Hotellet ska byggas på norra sidan.

På södra delen av området byggs bostadshus. Det blir tre fyravåningarshus som är formade som tärningar så att det blir utsikt över ån mellan husen.

Diskussion om artikeln