Hoppa till huvudinnehåll

Eurovision

Emma har försprång i UMK 17

Från 2017
Uppdaterad 26.01.2017 18:59.
Emma är en av deltagarna i Tävlingen för ny musik, UMK, 2017.
Bild: Yle Kuvapalvelu

Tävlingen för ny musik UMK 17 avgörs på lördag kväll. Sedan årsskiftet har alla personer som skaffat ett Yle-pass kunnat rösta på sitt favoritbidrag, och i dag avslöjas hur dessa förhandsröster fördelats.

Emma Sandström från Karleby och bidraget Circle of light är publikens överlägsna favorit i detta skede, följd av gruppen My First Band med Paradise och Zühlke med Perfect Villain.

1. Emma: Circle Of Light 30,4 %
2. My First Band:Paradise 15,0 %
3. Zühlke: Perfect Villain 12,5 %
4. Günther & D'Sanz: Love Yourself 8,4 %
5. Norma John: Blackbird 8,3 %
6. Club La Persé: My Little World 6,9 %
7. Alva: Arrows 5,9 %
8. Knucklebone Oscar & The Shangri-La Rubies: Caveman 4,7 %
9. Lauri Yrjölä: Helppo elämä 4,1 %
10. Anni Saikku: Reach Out For The Sun 3,8 %

Vad som helst kan förstås hända, för i lördagens tävling slås förhandsrösterna ihop med de vanliga publikröster som ges under sändningens gång (det är tillåtet att rösta på nytt fast du förhandsröstat). Röstningstiden på lördag inleds när sändningen sätter igång, dvs kl 21.00.

Dessutom kommer en internationell jury att ha halva makten i slutresultatet. Det är fråga om jurygrupper från tio europeiska länder: Spanien, Island, Storbritannien, Israel, Lettland, Norge, Frankrike, Sverige, Ukraina och Estland. Grupperna röstar i samband med fredagens generalrepetition, men resultatet avslöjas först i slutet av lördagens sändning.

Tävlingen för ny musik UMK sänds på lördag kväll kl 21.00. Svenskt referat med Johan Lindroos och Eva Frantz i flerljud i TV2, i Yle X3M och på Yle Arenan.

Mer om ämnet på Yle Arenan

Diskussion om artikeln