Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ville Leino har hittat toppformen i Sverige: ”Jag drivs av att vinna”

Från 2017
Ville Leino.
Bildtext Ville Leino fick hoppa in i förstekedjan och levererade med stort L.
Bild: @Petteri Paalasmaa/All Over Press

För två år sedan talades det om Buffalo Sabres sämsta investering någonsin. På torsdagskvällen stod har för 2+2 i SHL. Ville Leino har hittat spelhumöret igen.

Efter en medelmåttig inledning på säsongen har Ville Leino fått igång farten ordentligt i SHL under den senaste tiden. På torsdagskvällen förlängde han sin poängsvit till elva matcher då hans Växjö vann över Rögle med 4-2.

Leino var inblandad i samtliga Växjömål.

Då Tuomas Kiiskinen skadade sig fick Ville Leino stiga in i förstekedjan tillsammans med Olli Palola och Robert Rosén. Enligt Leino hittade trion kemin direkt.

– Vi hade chanser under hela matchen och kunde ha gjort ännu fler mål. Vi förtjänade utdelningen för vi spelade bra och hade fint flow, säger Leino till Sportbladet efter matchen.

Bäst betald i SHL

Sommaren 2011 skrev Leino på ett maffigt kontrakt med Buffalo Sabres. Säsongen 2010-11 i Philadelphia hade varit en pangsuccé och Leino pekades ut som en av Buffalos nya stöttepelare.

Men så blev det inte. Tre misslyckade säsonger resulterade i att Buffalo köpte ut kontraktet år 2014 – en deal som fortfarande ger Leino över en miljon euro i året.

Pengar är inte längre ett problem för Leino.

– Jag bryr mig inte om ifall jag gör 20 eller 50 poäng, jag vill bara vinna matcher. I KHL och i Buffalo spelade jag i dåliga lag, alla var stressade och nere, men nu spelar jag i ett vinnande lag och alla ler. Att vara del i en sådan grupp motiverar mig.

När Sportbladet frågar Leino vad hans största dröm är kommer yttern med en jordnära kommentar.

– Det vore trevligt att kunna åka hem över julen eller fira nyår någonstans. Dricka en öl när man vill. Leva en vanlig persons liv. Det kan man inte riktigt som hockeyspelare. Men samtidigt har jag resten av livet på mig att göra det.